Galleri & Presse

Galleri & Presse


Flere billeder af Himmelbjerggaardens faciliteter under

GALLERIER


Vores børns fremtid

En lun sommeraften i juli 2021 besøgte TV-Midtjylland os her på Himmelbjerggaarden. Det blev til nedenstående indslag og interview med ejer og visionære leder Aslaug Færch Johnsen.


Her fortæller hun om tilblivelsen af og visionen for Himmelbjerggaarden som nordisk inspirationscenter for bæredygtig udvikling. Hun ønsker, at vi må få en mere helhedsorienteret forståelse af, hvordan vi agerer i verden. “Vi er en del af naturen, og naturen er en del af os.” Dette er en helt afgørende erkendelse, hvis vi vil opnå den tiltrængte forandring, som vores tid kalder på.


“Dybest set har vi - tror vi - brug for at forstå, at det er os selv, det drejer sig om. Det er vores børns fremtid. Det er vores børnebørns fremtid.”

Efterår Himmelbjerggaarden 2022

Himmelbjerggaarden i efterårssæsonen er et vidunder at opleve. Den vibrerende farvepalette omslutter landskabet og maler et betagende billede af efterårets pragt, de majestætiske træer taber yndefuldt deres blade og skaber en fantastisk mosaik af røde, orange og gule farver, der pryder skovbunden.


Når man er omgivet af naturen er efteråret en symfoni af skønhed, sagte lyde og dufte. Den blide raslen af blade fanget i vinden ledsager dine skridt, mens du vandrer gennem området. De naturskønne stier inviterer dig til at fordybe dig i naturens stilhed.


Mens sollyset filtrerer gennem løvet og kaster et varmt skær på omgivelserne, skabes der en fredfyldt stemning perfekt til fordybelse eller stille gåture. Havernes rustikke charme fremhæves af årstidens nuancer, hvilket gør hvert hjørne til en malerisk scene, der venter på at blive oplevet.


Efteråret er tiden til at nyde skønheden i naturens overgange, hvor hvert blad, der falder, bliver et penselstrøg i årstidens mesterværk.

Hope for Sustainable Future

Nordic inspiration centre

Himmelbjerggaarden, der engang var et uddannelsescenter, udviklede sig til et regenerativt knudepunkt i 2017. Fordelt på 20 hektar med 15 forskellige bygninger er det et eksempel på bæredygtig praksis med fokus på biodiversitet, uddannelse og permakultur. Initiativer som Earthways Forest Garden viser transformation, fra en monokultur til en permakulturhave, og fremhæver rejsen og de anvendte metoder. Forpligtelsen til langsigtet bæredygtighed er tydelig gennem biodynamiske metoder, fremme af biodiversitet og vedvarende energisystemer. Ved at træffe bevidste valg i alle aspekter, fra økologiske køkkener til brugte møbler, stræber vi efter bæredygtighed. Himmelbjerggaarden har til formål at bygge bro mellem sektorer og kulturer, blive et samlingspunkt og reference for samfundsmæssig transformation, og understreger kunstens og kreativitetens rolle i at tackle samtidens udfordringer og forme en bæredygtig fremtid.

Vinter Himmelbjerggaarden 2022

I hjertet af Himmelbjerggaarden kaster vinteren sin fortryllende fortryllelse og forvandler dette fredfyldte landskab til et betagende eventyrland. Mens sæsonens kølige omfavnelse sænker sig på grunden, dukker en malerisk scene op, malet med delikate snefnug, der dækker jorden i et fredfyldt hvidt slør.


I dette vintereventyrland byder Himmelbjerggaarden besøgende velkommen til at fordybe sig i årstidens ro og charme og skabe minder, der skinner som frost på en kold vintermorgen.