Løvemor


Himmelbjerget har været grobund for store forandringer, der har medført grundlov og demokrati. 

Kvinders arbejde har traditionelt været at sørge for, at hjemmet er rent og pænt og alle har det godt.


Nu har vi skabt en natur og kultur, hvor rent vand, mad og luft er truet og flere og flere børn, unge, voksne og ældre vågner op med stress, angst og depression.


Derfor inviterer løvemor til kamp for en bedre verden og himmelbjergfest på kvindernes internationale kampdag 8. marts 2020.


Vær med i samtalesaloner om verdensmålene fordelt efter elementerne: jord vand, luft og ild. I samtalesalonerne er kunstnere, politikere, erhvervskvinder og forskere facilitatorer af dialog og videndeling, som skal munde ud i konkrete bud på en bærdygtig fremtid.


Alle kvinder kan deltage.


Vi varmer op 7. marts med retrætedag i stilhed med yoga og meditation. Det er muligt at deltage en enkelt dag eller begge dage. 


KØB BILLET


PROGRAM


Al indkvartering foregår i bygningen Gammelgård.

 

Lørdag 7. marts: I Hovedbygningen

 

10.00-12.30 – Retræte
12.30-13.15 – Frokost i spisestuen
13.15-17.00 – Retræte fortsat
18.00-19.00 – Middag i spisestuen
19.00-21.00 – Kvindecirkel og dans

 

Søndag 8. marts: I Hallen

 

For overnattende: Morgenmad i Gammelgård fra kl. 8.00-9.00.

 

09.00-10.00 – Velkomst og meditation
10.00-13.00 – Oplæg af kvinder til kvinder og samtalesaloner
10.30-11.30 – Hør Özlem Cekic's tale

13.00-13.45 – Frokost i Spisestuen i Hovedbygningen

13.45-13.00 – Konkrete bud på en bæredygtig fremtid

15.00-16.00 – Optog til Himmelbjerget. Cirkel og fællesbøn for kommende generationer.

 

Priser

  • Lørdag og søndag - Retræte med overnatning: 1.500 kr. (alt inkluderet i prisen (medbring selv linned og håndklæder))
  • Lørdag og søndag - Retræte med overnatning – studerende: 800 kr. (alt inkluderet i prisen – overnatning i sovesal (medbring selv: underlag, dyne, pude mv.))
  • Lørdag og søndag - retræte med overnatning i telt på plæne: 850 kr. (alt inkluderet i prisen. Fælles toilet- og badefaciliteter i gymnastiksalen). Medbring eget telt+udstyr.

  • Lørdag og søndag - Retræte - minus overnatning: 800 kr.
  • Kun søndag - inkl. mad, samtalesalon, oplæg mv: 200 kr.
  • Kun søndag - tag selv mad og drikke med: 50 kr.

KØB BILLET


Mød disse kvinder i samtalesaloner:


Özlem Cekic, brobygger, foredragsholder og tidligere folketingsmedlem
Kendt for at bygge bro mellem befolkningsgrupper. Özlems velkendte brobygger-motto lyder: At der trods forskelligheder er mere, der binder os sammen, end der skiller os ad.


Aslaug Færch Johnsen, impact invester og direktør for Himmelbjerggården
Står i spidsen for Himmelbjerggaarden. Et livsværk dedikeret til at skabe et Nordisk inspirationscenter for bæredygtig udvikling, et samlingspunkt for frontløbere. Stedet er et eksperimenterende fællesskab, som afprøver konkrete og innovative løsninger for en bæredygtig fremtid. Aslaug er social iværksætter, designer, kunstner og mor - og hun mener at privilegier kommer med et ansvar om at gå foran og være den forandring, man ønsker at se i verden.


Lone Overby Fjorback, Centerleder, Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet
Er leder af forskningscenter Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet. Hun kæmper for at styrke mental sundhed og forebygge depression. Depression er den største sygdomsbyrde vi har. Der findes simple, billige og videnskabeligt dokumenterede metoder, som endnu ikke er implementereret, det arbejde hun for at ændre. Fordi alle menneskers sundhed og trivsel har betydning for os alle. Lone er forfatter og medvirker i film og tv om mindfulness og mental sundhed.


Mira Issa Bloch, Byrådsmedlem, Alternativet Skanderborg
Miras Issas hjerte banker for det socialpolitiske område, og det vigtigste for Mira Issa, som menneske, er at være til stede med mennesker i nuet. Hun giver den max gas for en bedre verden. Og ønsker gennem sit politiske virke og engagement at skabe en grøn og socialt retfærdig verden.


Rie Odsbjerg Werner, adm. direktør i TryghedsGruppen
Topleder, der insisterer på at bæredygtig ledelse er nøglen, hvis vi ønsker at skabe langsigtede resultater, innovation, stærke fællesskaber og medarbejdere, der trives. Bæredygtig ledelse starter med den enkelte leder, som skal kunne formulere klare visioner, skabe rammer for dialog og involvering både i og udenfor organisationen og som - måske vigtigst af alt - skal turde lægge sit eget skjold til side, lede med hjertet og bringe sig selv i spil i sit lederskab.


Marianne Hartz Thomas, chef for kommunikation og digital udvikling og partner i rådgivningsvirksomheden Viegand Maagøe A/S
Bæredygtig ledelse går gennem os selv som ledere først og fremmest, mener Marianne. Hun dyrker mindfulness med sit team, holder foredrag om mindfulness i arbejdslivet og bæredygtig ledelse. Det starter med os selv og handler om at skabe stærke relationer; til os selv, hinanden og verden omkring os. På den måde bliver en bæredygtig tilgang til ledelse og livet generelt det mest logiske at gøre – og det som giver mest værdi for os selv og verden.


Silja Nyboe Andersen, investeringsrådgiver i Merkur Andelskasse og sidder i bestyrelsen i Dansk Skovforening
Har en personlig mission om at skabe fokus på, hvordan vi investerer vores penge langt mere bæredygtigt. Hendes erfaring inden for impact investeringer spænder fra flere år hos hjemløseorganisationen Big Issue i UK til leder af impact-workshops for unge investorer over hele Europa.


Anette Raaby, ejer af Kongruens, aktiv i bestyrelser, og medejer af Potentialehotellet
Anette er coach, psykoterapeut, voksenunderviser, proceskonsulent, har en master i systemiske dynamikker i organisationer, har bestyrelseserfaring og er medejer af Potentialehotellet. Anette er stifter af virksomheden Kongruens. DNA’en i Kongruens er at udfolde potentialer for individer, teams og organisationer. Opgaverne er primært ledersparring, teamcoaching, leder- & organisationsudvikling, strategisk bestyrelsesarbejde ud fra en holistisk og helhedsorienteret vinkel. Anette har udviklet et stærkt stress-værktøj til individer og organisationer.
Anette Raaby er en inspirerende ildsjæl med masser af drive, hjerte og mod til at få tingene til at ske. Anette er også mor, bonusmor, farmor, kvinde og et godt menneske.BAG EVENTET
Eventet er blevet til i et samarbejde mellem Århus Universitet, Dansk Center for Mindfulness og Himmelbjerggården. 
Hele arrangementet bygger på frivillighed og passion - vi står sammen om en bedre verden, hvor vi løfter i flok :) - og der er altså ingen, som tjener på eventet.   
Økonomien går til omkostninger ifm. rengøring, el, mad, vand, varme, promovering mv.

KONTAKT
Himmelbjergvej 11

DK-8680 Ry, Danmark

info@himmelbjerggaarden.com

(+45) 86 89 89 00

SOME