Historie

HIMMELBJERG GÅRDEN

HIMMELBJERGET


Himmelbjerget har gennem tiden været samlingspunkt for visionære tanker. Det var her Steen Stensen Blicher tilbage i 1839 kaldte den danske befolkning til folkemøde og udbredte de visionære tanker, der ligger til grund for demokratiet, andelstanken og folkehøjskolebevægelsen. Alle vigtige elementer i det fundament det danske, og de nordiske, samfund hviler på stadig den dag i dag. 


HIMMELBJERGGÅRDEN


Himmelbjerggården ligger på Himmelbjergets plateau og blev grundlagt i 1896 af Carl Christian Leopold Budde. Stedet har igennem tiden været drengehjem, børnehjem og senest døgninstitution. Området fortæller blandede historier om de mange hundrede børn, der har levet dele af deres liv her. Himmelbjerggården har løftet en vigtig social opgave, og det er en arv vi har stor respekt for. Tidligere elever og andre med tilknytning til stedet er altid velkommen til at besøge området.


Skanderborg kommune arbejder på en Helhedsplan for området omkring Himmelbjerget som i de næste år vil udvikle sig og sætte fokus på at værne om og værdsætte naturen og stilheden.


SOCIALØKONOMI I PRAKSIS


WeCreation ApS, driftsselskabet som driver Himmelbjerggården, er oprettet som en socialøkonomisk virksomhed godkendt af Erhversstyrelsen. Forudsætningen for denne type virksomheder er, at drive virksomhed på almindelige markedsvilkår, men samtidig anvende overskuddet til at skabe arbejdspladser for udsatte, eller søge svar på udfordringer inden for miljø og sundhed. Alt eventuelt overskud fra driften skal geninvesteres i udviklingen af projektet.

Himmelbjerggården

Himmelbjergvej 11

DK-8680 Ry

Danmark


Tel: (+45) 3842 1400

Mail: info@himmelbjerggaarden.com