Historie

HISTORIE

HIMMELBJERGGÅRDEN


Himmelbjerggården ligger på Himmelbjergets plateau og blev grundlagt i 1896 af Carl Christian Leopold Budde. Stedet har igennem tiden været drengehjem, børnehjem og senest døgninstitution. Området fortæller blandede historier om de mange hundrede børn, der har levet dele af deres liv her. Himmelbjerggården har løftet en vigtig social opgave, og det er en arv vi har stor respekt for. Tidligere elever og andre med tilknytning til stedet er altid velkommen til at besøge området.


Skanderborg kommune arbejder på en Helhedsplan for området omkring Himmelbjerget som i de næste år vil udvikle sig og sætte fokus på at værne om og værdsætte naturen og stilheden.

Fra dengang


Rundt om på Himmelbjerggården hænger billeder fra en svunden, men bestemt ikke glemt, tid. På billedet til højre ses Buddes gamle drivhus. I efteråret 2019 fik drivhuset nyt glas, og til foråret 2020 skal drivhuset blomstre og bruges som mødefacilitet for erhvervslejere i kontorfællesskabet.

Fotoreportage:


Det sidste barn på bjerget


Fotograf Casper Dalhoff, JP, var på besøg på Himmelbjerggården 14 dage før den sidste beboer flyttede og nøglen bleve drejet.


Se fotoreportagen

KONTAKT
Himmelbjergvej 11

DK-8680 Ry, Danmark

info@himmelbjerggaarden.com

(+45) 86 89 89 00

SOME