Sommerprogram

Ancient Future

Himmelbjerggården præsenterer en spritny og eksperimenterende kultur oplevelse i naturskønne omgivelser på Himmelbjerget. Ancient Future er landart integreret i landskabet og i naturens materialer, inspirerende og deltagende installationer og multimedie projektioner i den store sal på gården. Området udvikles i samarbejde med EarthWays, og med hjælp fra storytellere, kunstnere, musikere og naturvejledere skrues der op for eventyrets magiske univers hen over sommeren.

"Ancient future tilbyder noget for både hovedet, hjertet og sanserne og både for store og små."


Kunsten & Naturen

Under åben himmel og i Søhøjlandets frodige natur kan du opleve samspillet mellem kunst og deltagende installationer. Med afsæt i naturen og Himmelbjergets rødder som kulturelt samlingspunkt åbnes nye perspektiver og refleksioner om vores samtid.


Sommerens program er krydret med talks, koncerter, økologisk mad og fællesskab med højt til himlen.Ancient Future


Ancient future tilbyder noget for både hovedet, hjertet og sanserne for store og små. En ArtWalk med arbejdende kunstnere i området skaber kreative åndehuller og dialog i samspil med naturen.

Åbningstider & entre

Åbningstider


Området er åbent for besøgende fra d. 25. juni og frem til d. 29. august. Brug venligst parkeringspladsen ved Himmelbjerggårdens indkørsel fra Ny Himmelbjergvej.
Fri Entre - Folkets kunst


Vi har åbent alle dage fra 8-17 og der er ingen entré. Hvis du har haft en god oplevelse og har lyst til at støtte at området forbliver tilgængeligt for alle og at det udvikles gennem årene er du meget velkommen til at donere et beløb på mobilepay nr. 41120.
Ift. COVID-19 beder vi alle om at holde den anbefalede afstand til andre gæster og passe på hinanden.

Contemplation garden under opbygning: Alle kan bidrage til at skabe transformativ kunst og mindfulness i naturen.

Program

ARTWALK


Man tænker bedst, når man går. Gå alene i dit eget tempo eller tag med på guidede ture i Ancient Future området og mærk det historiske vingesus fra Heimdal til Blicher. Du bliver ledt rundt fra transformation og nyt perspektiv til evolution og kontemplation.


Ancient Future området præsenterer både værker som kan stå alene eller være i dialog med hinanden, du vælger selv tempoet og fordybelsen.
TALKS & WORKSHOPS


Ancient Future byder på talks, workshops og nordiske fortællinger. Tiden er til at bringe det bedste frem i os selv og hinanden. Sammen vækker vi nysgerrigheden på os selv og den verden vi er en del af.

 NORDISKE RITUALER, MUSIK & LITTERATUR


Ancient Future bygger bro mellem vores nordiske rødder og visdom ind i hvad nu´et kalder på i forhold til at skabe visioner for fremtiden sammen. Sommerens program pirrer den sanselige og kropslige oplevelse udover at forbinde kunsten og naturvidenskaben med fejringer og musik der efterlader forundring og nysgerrighed.
FOOD & LOUNGE


På Himmelbjerggården mødes teoretiske og praktiske perspektiver om ernæring, næring, naturens utrolige overflod. Cafe BiFrost står for områdets stærke madoplevelser hvor du både kan nyde en kop kaffe i solen, en frokost i det grønne eller et glas kold hvidvin med lækker buffet til de lyse sommeraftener.


Se caféens åbningstider for program for bålmiddage og andre kulinariske events.
KIDS & CREATIVITY


Ancient Future taler til både voksne og børn. Det kreative værksted byder børn og barnlige sjæle til små workshops som en del af områdets aktiviteter. Slip kreativiteten løs og gå på opdagelse i den nordiske mytologi og vølvens verden ved at bygge din egen magiske stav eller lave regnbuebroen bifrost som model.  Mor, Far & Barn sættes op

Contemplation Garden under opbygning