HISTORIE

Historie

 

Himmelbjerget har gennem tiden været samlingspunkt for visionære tanker. Det var her Steen Stensen Blicher kaldte den danske befolkning til folkemøde og udbredte de visionære tanker, der ligger til grund for demokratiet vi kender i dag.

 

Himmelbjerggården ligger på Himmelbjerget og blev grundlagt i 1896 af Carl Christian Leopold Budde. Stedet har igennem tiden været drengehjem, børnehjem og senest døgninstitution. Området fortæller blandede historier om de mange hundrede børn, der har levet dele af deres liv her. Himmelbjerggården har løftet en vigtig social opgave, og det er en arv vi har stor respekt for. Tidligere elever og andre med tilknytning til stedet er altid velkommen til at besøge området.

 

Skanderborg kommune arbejder på en Helhedsplan for området omkring Himmelbjerget som i de næste år vil udvikle sig og sætte fokus på at værne om og værdsætte naturen og stilheden.

 

 

SOCIALØKONOMI I PRAKSIS

 

WeCreation ApS, driftsselskabet som driver Himmelbjerggården, er oprettet som en socialøkonomisk virksomhed godkendt af Erhversstyrelsen. Forudsætningen for denne type virksomheder er, at drive virksomhed på almindelige markedsvilkår, men samtidig anvende overskuddet til at skabe arbejdspladser for udsatte, eller søge svar på udfordringer inden for miljø og sundhed. Alt eventuelt overskud fra driften skal geninvesteres i udviklingen af projektet.

Himmelbjerggården

 

Himmelbjergvej 11

8680 Ry

DK - Danmark

 

Tel: (+45) 3842 1400

Mail: info@himmelbjerggaarden.com

Kontortid - kig forbi

 

Mandag & onsdag

kl. 9.30-12.00